S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Tovar v akcii:

naša cena 1 477 €
skladom
naša cena 911 €
skladom
naša cena 1 274 €
skladom

Najpredávanejšie

naša cena 24 €
skladom
naša cena 16 €
skladom

Úvod » Varenie » Konvektomaty

Varenie / Konvektomaty

Konvektomaty sú určite najrozšírenejším multifunkčným zariadením. Je to tým, že svojimi parametrami  umožňuje bezkonkurenčne optimálny výkon tepelného spracovania za časovú jednotku pri najmenšej zastavanej ploche. Pokrmy je možné tepelne  pripraviť varením v pare, dusením, pečením, vysmážaním, grilovaním. Ďalej je možné Konvektomaty použiť pre rýchle rozmrazovanie, regeneráciu potravín, kysiareň, zavarovanie, sušenie ovocia a iné pracovné postupy. Všetky tieto režimy môžu byť  programovateľné a proces potom prebieha nezávisle na obsluhe. Dnes sa pre riadenie procesov v konvektomate využíva vpichová teplotná sonda 3 až 6 bodová. Existuje celá škála výrobcov, ktorý ponúkajú veľmi kvalitné konvektomaty. Pre prehľad potencionálnych  zákazníkov je potrebné povedať , že aj najväčší  výrobci / Elektrolux Profesionál, Zanussi Profesionál, Rational, Unox, a pod./ vyrábajú konvektomaty veľmi odlišných technických parametrov a výkonov. Rozmanitú ponuku konvektomatov sme našli napr.na stránkach spoločnosti GastroCorp – www.gastrodirect.sk  . Základnou odlišnosťou  je spôsob výroby pary, ktorá potom upravuje pokrm v komore konvektomatu . Konvektomaty ponúkajú buď nástrekové /čo je vlastne prenos vody  na horúce teleso a vyparenie do priestoru/. Takto upravená para môže mať max.teplotu 99 °C a jej ďalšie parametre nezaistia taký prenos tepla do jedla ako para vyrobená na spracovači pary /bojleru/, ktorá môže mať výšku teploty  až 130°C. Rovnako nastavenie riadenia konvektomatu v prevádzke ,,para“ je úplne odlišný.  Ďalším podstatným  faktorom je tvar a veľkosť / objem komory.  Výhodné sú konvektomaty s podlhovastým zásuvom, preto je možné využiť aj menšie gastronádoby. Najväčším prínosom konvektomatu je racionálna a šetrná príprava jedál, zachovanie vitamínov, minerálov a udržanie najlepších chuťových vlastností.  Preto sa jedná o veľmi úsporný spôsob úpravy s výrazným znížením hmotnosti /min.o 15% / najme u mäsa, ušetrenia vody, energie a tukov pri tepelnej úprave.Dnes je možné v konvektomatoch pripravovať skoro všetko .Vieme v ňom grilovať , udiť , pripravovať sous vide , použitím správnych plechov upiecť skvelý koláč , cukrovinky , variť polievku , piecť na pomalo mäsko cez noc 










































MmFlNjZmN