S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Ako si vybrať kávovar pre vašu reštauráciu

03.01.2021

Ako si vybrať kávovar pre vašu reštauráciu

Pri kúpe profesionálneho kávovaru sa pýtajte ...

Časy, keď mohli zákazníci reštaurácie slúžiť šálke kávy pod úrovňou, sú preč!

Chcú skvelú ochutnávku a krásnu šálku kávy, rovnako ako v miestnej miestnej kaviarni.

Dosiahnutie dokonalej kávy závisí od mnohých faktorov, od skvelých kávových zŕn až po školenie špičkových zamestnancov.

Kľúčom je však výber ľahko použiteľného kávovaru na espresso, ktorý neustále dodáva vynikajúcu kávu.

Proces výberu dokonalého komerčného kávovaru pre vašu reštauráciu sme destilovali do 4 jednoduchých krokov.

1.  Aký je váš maximálny objem kávy?

Porozumenie maximálneho objemu kávy za deň a za hodinu je nevyhnutné.

Strávte týždeň alebo dva sledovaním toho, koľko kávy každý deň predáte, ale aj tým, či sa váš predaj spojí v krátkom období, napríklad cez obed.

Nezabudnite zahrnúť aj svoj predaj so sebou, pretože by mohol mať veľký vplyv.

Len čo budete mať tieto informácie, môžete sa kvalifikovane rozhodnúť, koľko skupín hláv budete na svojom stroji potrebovať a požadovanú kapacitu kotla.

Nižšie uvádzame niekoľko príkladov najvyššej úrovne:

  • Až 150 káv denne Max. 30 káv za hodinu zvážte dvojskupinový stroj s jedným kotlom
  • 150 - 400 káv denne | Max. 60 káv za hodinu zvážte dvojskupinový stroj s viacerými kotlami
  • 400 a viac káv denne Max. 90 káv za hodinu zvážte trojskupinový stroj s viacerými kotlami

Ak ste si ešte neotvorili reštauráciu, vychádzame z toho, že 10% zákazníkov reštaurácie si objedná kávu k jedlu, ako východiskový bod pre začatie výpočtov.


2.  Aký priestor, elektrinu a zariadenie máte k dispozícii na pulte?

Komerčný kávovar v reštaurácii

Opatrne zmerajte, kam chcete, aby váš kávovar smeroval, aby ste mali dostatok miesta nielen pre váš kávovar, ale aj pre mlynček, krabicu a priestor na nalievanie a parenie mlieka.

Pamätajte, že počas rušného obdobia môže byť potrebné, aby váš stroj používali dvaja členovia personálu naraz. Uistite sa, že máte dostatok miesta!

Váhová kapacita vášho pultu je dôležitá premenná, ktorú mnohé reštaurácie neberú do úvahy, ak si vyberiete väčší kávovar na espresso, možno budete musieť svoj pult posilniť.

Výrobca vášho kávovaru na espresso bude schopný poradiť s hmotnosťou ich strojov a poskytnúť pokyny týkajúce sa požadovanej podpory počítadla.

Pochopenie elektriny, dodávky vody a kanalizácie, ktoré máte k dispozícii vo vami vybranom mieste, je tiež veľmi dôležité.

Drvivá väčšina komerčných espresso kávovarov má prívod 32A. Espresso kávovary sú navrhnuté tak, aby fungovali z 3 barového riadeného prívodu vody v sieti, takže sa uistite, že vaša budova má dostatočný výkon. Ak to nie je možné, niektoré malé prístroje sú nastavené tak, aby bežali z tradičnej zásuvky 13A, ale uistite sa, že to na začiatku zvážite, pretože komerčné napájanie vám dá oveľa viac možností.


3.  Aký je vzhľad vašej reštaurácie a chcete propagovať silnú ponuku kávy?

Má vaša reštaurácia rustikálny priemyselný nádych alebo hladký biely vzhľad? V každom prípade je dôležité vziať do úvahy dizajn vašej reštaurácie a to, ako sa váš vybraný kávovar hodí do priestoru.

Toľko reštaurácií na tento krok zabúda a neskôr to začne ľutovať. Správne nastavenie povedie vašim zákazníkom, že máte silnú ponuku kávy, bez toho aby ste museli hovoriť čo i len slovo.

Komerčné kávovary na espresso nemusia byť obyčajná krabica z nehrdzavejúcej ocele, kvalitné kávovary sa dodávajú v celej škále vzorov a úprav, ktoré vám vyhovujú. Od začiatku to urobte ako dôležité kritérium.


4.  Je pre vás dôležitá energetická účinnosť a udržateľnosť?

Výskum ukazuje, že 88% spotrebiteľov chce, aby im značky pomáhali v každodennom živote byť ohľaduplnejšie k životnému prostrediu a etickejšie. Ak udržateľnosť vašej reštaurácie nie je na vašom radare, musí to byť tak, aby ste nezostali pozadu!

Komerčné kávovary sú veľkým kusom súpravy a je potrebné povedať, že tradičné stroje môžu byť neuveriteľne plytvaním energiou. Existujú však značky, ktoré posúvajú hranice inovácií a zameriavajú sa na znižovanie každej unce zbytočného plytvania.

Pri kúpe kávovaru sa preto pýtajte na spotrebu energie stroja počas procesu extrakcie a prípravy kávy. Ale aj keď je v pohotovostnom režime.

Zameranie sa na energetickú účinnosť vášho stroja nielenže predstaví zákazníkom vaše udržateľné kredity, ale tiež vám ušetrí peniaze a zlepší váš hospodársky výsledok.

Potrebujete ďalšiu pomoc? Napíšte nám správu a radi vám pomôžeme.

Kontaktujte nás prostredníctvom formulára alebo priamo

 tel.: +421 911 935 619

 email: obchod@gastrocorp.sk

tento článok sme si zapožičali od nášich kolegov z Anglicka - https://www.sanremouk.com/

ZjVkODFkYW