Jednou z rád je umiestňovať do priestorov kuchýň chladničky s obehovým chladením a nie statickým z dôvodu frekvencie otvárania dverí, ktoré pri skladovacích /statické chladenie/ je podstatne menej časté. Obehové chladenie umožňuje rýchlejšie zachladenie skladovacieho priestoru na požadovanú teplotu, čím opätovne usporíte financie pri predĺžení kvality skladovaných surovín.
Mýtus – obehové chladenie vysušuje Potraviny.
Obehové chladenie pracuje na princípe rozháňania vzduchu pomocou ventilátora. Tento ventilátor je väčšinou umiestnený vo vrchnej časti chladničky kde
nasáva a následne rozháňa vzduch, ktorý obieha okolo výparníka v zadnej časti chladničky. Pri nasávaní vzduchu dochádza ku strhávaniu prebytočnej vody, ktorá sa zráža na výparníku a formou mikroskopických čiastočiek sa tým rozháňa v priestore chladničky. Zaujímavosťou je, že pri vložení vlhkomera do priestoru chladničky s obehovým chladením a do priestoru chladničky so statickým chladením bol rozdiel až 20% vo vlhkosti v prospech obehového chladenia. Statické chladenie má tendenciu vlhkosť z potravín odčerpávať pri potrebnom zachladení priestoru a tá sa prejavuje formou námrazy, ktorú určite všetci dobre poznáme. Preto do priestoru kuchýň odporúčame chladiace zariadenia s obehovým chladením.
Chcete sa dozvedieť viac o obehových chladničkách, ktoré môžete využiť vo Vašich prevádzkach ???
Neváhajte a napíšte nám o čo máte záujem a my Vám bezplatne poradíme s Vašim výberom. Kontaktný formulár nájdete tu... http://gastrodirect.sk/contacts
Ďalšie užitočné informácie môžete nájsť na našich stránkach - www.gastrodizajn.sk a www.gastrodirect.sk