S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

Porovnanie grilov MIBRASA a JOSPER z praxe

02.01.2021

Porovnanie grilov MIBRASA a JOSPER z praxe

Ktorý z grilov je lepší MIBRASA vs JOSPER

Tento článok sme skopírovali od Španielskej reštaurácie Gril Sciacca ,ktorá nemala výčitky postaviť vedľa seba dvoch prémiových výrobcov grilov a využiť ich prevádzkový potenciál pre vlastný koncept. 

Porovnanie grilov MIBRASA a JOSPER z praxe

Nie je žiadnym prekvapením, že Sciacca  je známa svojimi chutnými jedlami z mäsa a morských plodov. A pretože neustále dostávame nadšené kritiky od našej vernej klientely, považovali sme za spravodlivé nechať vás preniknúť do niekoľkých malých tajomstiev zverejnením nepatrnej časti toho, čo sa deje v našich legendárnych kuchyniach.

Ako sme diskutovali v jednom z našich predchádzajúcich blogov, spoločnosť Sciacca je mŕtva v produkcii jedál, ktoré majú zvýšenú chuť a štruktúru. Preto, keď sme investovali do našich reštaurácií, chceli sme tiež dodať našim vysoko kvalifikovaným kuchárom špičkové vybavenie, ktoré zvýrazní hviezdu každého jedla. Pri varení akéhokoľvek druhu jedla je jedným z prvých spotrebičov, ktoré vám napadnú, dôveryhodná rúra, pretože každý predsa potrebuje vo svojej kuchyni spoľahlivú rúru. Pre kuchyne Sciacca to nemohlo byť pravdivejšie a my vám vysvetlíme, prečo….

Všetko je o výbere kuchynského vybavenia

Dve z našich obľúbených značiek rúry na pečenie - Josper a Mibrasa - sú rúry na pečenie, ktoré sa vyrábajú v Španielsku v rámci barcelonského regiónu. Je dôležité poznamenať, že fungujú bez plynu, čo znamená, že pracujú s prúdením vzduchu. A čo viac, obe pracujú so špeciálnym typom dovezeného dreveného uhlia a kvalitným drevom. Tým samozrejme nekončíme. Dokonca ideme ešte jednu míľu a dovážame rôzne druhy dreva: mandľové, čerešňové alebo jaseňové.

Netreba dodávať, že to nie je také jednoduché ako len pridanie dreveného uhlia a dreva do rúry. Naši kuchári sa snažia nájsť dokonalú rovnováhu, takže mäso nakoniec neprijme drevitú príchuť. Najlepší pomer je zvyčajne 2 kg dreva na 20 kg dreveného uhlia. Ak je potrebné zadymiť arómu, pridá sa viac dreva. Pozoruhodnou vlastnosťou týchto rúr je, že jedlo sa nevarí na otvorenom ohni, čo znamená, že mäso nekarbonizuje, čo ho nakoniec vysuší a ztuhne.

Aký je rozdiel medzi Josperom a Mibrasa ?

Vybrať si medzi rúrou Josper a Mibrasa je ako pokúsiť sa zvoliť medzi Rolls Royce a Bentley: je to prakticky nemožné, pretože obe majú svoje vlastné zásluhy a sú rovnako kvalitné. Obidve pece stelesňujú kombináciu remeselného spracovania a odborných znalostí v inžinierskom procese, čo umožňuje každému kuchárovi dosiahnuť pri grilovaní vysoké štandardy. To znamená, že sme si mysleli, že bude mať zmysel načrtnúť, čo každá značka predstavuje, a prehľad jej produktu.

Josper

Josper je dobre navrhnutý stroj, ktorý je zlúčením grilu a pece. Jeho 100% práca s dreveným uhlím, jeho jedinečný dizajn uzavretého grilu a rôzne úrovne grilovania umožňujú flexibilné a robustné kuchynské vybavenie, ktoré sa ľahko používa.

Okrem toho jeho predné otváracie dvere a odvzdušňovací systém pomáhajú pri regulácii teploty. Kuchári si môžu vychutnať optimálne výsledky pri všetkých druhoch jedál: ich vysoká prevádzková teplota vám umožňuje grilovať a pražiť, čo bráni pečeniu produktu. Táto vyššia kvalita grilovania dodáva jedinečnú príchuť najjemnejších uhlíkov a vytvára jedinečnú textúru a šťavnatosť mäsa.

Možno jednou z kľúčových vlastností tejto rúry je jej produktivita. Je to o 35% efektívnejšie ako otvorený gril. Vďaka funkcii dvojitého grilovania v rúre a nižšej spotrebe dreveného uhlia (asi o 40% menej ako pri otvorenom grile) je tento stroj veľmi ekonomický. Okrem toho výrazne znižuje plamene, čo následne zabraňuje vysušeniu alebo spáleniu potravín.

Vďaka elegantnému, robustnému, technologickému, výrobnému postupu a tradícii je spoločnosť Josper jedinečným strojom na trhu. Josper sa pýši používaním najlepších špičkových oceľových zliatin. To znamená, že môžu zaručiť, že ich výrobky môžu pracovať bez prerušenia pri priemernej teplote medzi 300 ° (572 ° F) a 350 ° (662 ° F).

Ako uzavretý gril na drevené uhlie je táto rúra vyrobená tradičnými metódami a je tou najlepšou kvalitou zdrojov, ktorá je ideálna pre mimoriadne náročné a profesionálne stravovacie odvetvie. Inými slovami, je to sen kuchára. Uzavretý charakter Josper zvyšuje kvalitu jedla. Vďaka rôznym úrovniam varenia vo vnútri varnej komory sa zvyšuje hodnota konečného produktu.

Josper rúra prináša pridanú hodnotu, ktorý vychádza zo špeciálnej zmes dreva a dreveného uhlia na suroviny, vytvára dokonalú štruktúru a šťavnatosť v potravinách. Tento stroj je mnohostranná rúra, pretože dokáže kombinovať funkcie rúry a grilu a môže pracovať pri vysokých teplotách, súčasne utesňovať výrobok, fajčiť a grilovať. Takéto bezchybné výsledky sú jedinečné a robia z rúry na pečenie na drevené uhlie Josper kuchynský predmet, ktorý je nevyhnutný.

Mibrasa

Podobne ako pec Josper , aj Mibrasa je uzavretý gril na grilovanie kovaný a vyrobený v špecializovaných dielňach. Aj táto španielska rúra je opäť vyrobená z najkvalitnejšej ocele odbornými rukami s grilami navrhnutými tak, aby potešili aj tých najnáročnejších kuchárov. Mechanické parametre umožňujú užívateľovi presne riadiť prúdenie vzduchu grilom a posúvať koncentráciu uhlíkov. Jedná sa o veľmi efektívny spôsob varenia a znižuje potrebné množstvo dreveného uhlia.

Sú vyrobené z najkvalitnejšej ocele odbornými rukami a sú navrhnuté tak, aby uspokojili aj tých najnáročnejších kuchárov. Rúry Mibrasa umožňujú varenie prakticky akýchkoľvek druhov jedál, pričom si zachovajú všetky svoje prirodzené chute a prinesú jedinečnú chuť. Gastronomické možnosti rúry Mibrasa sú skutočne nekonečné, čo kuchárom umožňuje optimalizovať ich kreativitu, a preto Mibrasa milujú používatelia na celom svete.

Tieto vysoko výkonné rúry majú bezkonkurenčnú kapacitu na udržiavanie tepla vo vnútri komory rúry na udržanie optimálnych teplôt varenia počas rušnej prevádzky. Vynikajúce dizajnové funkcie umožňujú presnú kontrolu prietoku vzduchu, čo zaisťuje efektívny proces varenia a hospodárne využitie dreveného uhlia. Mibrasa je robustná a funkčná, ale má pekný dizajn a ponúka tiež všetko, čo kuchár potrebuje, aby mohol rúru čo najlepšie využiť.

Žravá chuť na grilovanie

Pretože tieto rúry majú uzavretý gril, automaticky sa to premieňa na konečný produkt nabitý lahodnou chuťou. Je to hlavne preto, že v uzavretom priestore môže kolovať kvintesencia chutí. To je vlastnosť, ktorá chýba metóde varenia na otvorenom grile. Pravdepodobne najlepšie pece na drevené uhlie na trhu, nádherne vyrobené a vyrobené v Španielsku, domov uzavretého varenia na drevenom uhlí a vyrobené z najkvalitnejších materiálov.

Ak by ste chceli prísť ochutnať ovocie našej práce a vychutnať si podstatu toho, čo nám naše španielske pece pomáhajú vyrábať, rezervujte si stôl v Sciacca . Usilovne pracujeme na vytváraní jedál, ktoré skutočne kŕmia vaše zmysly.

Pozrite si video nášho partnera v reštaurácii CENTRÁL - https://www.facebook.com/watch/?v=2957292657723605

 Kontaktujte nás prostredníctvom formulára alebo priamo

 tel.: +421 911 935 619

 email: obchod@gastrocorp.sk

 MIBRASA Slovensko: https://gastrocorp.sk/web/mibrasa.html

     

Mzk5Zjc